Historische Vereniging Arnemuiden

truienbijdevleetHad elke vissersplaats in Zeeland in het verleden zijn eigen specifieke trui, zoals in de rest van Nederland? En waarom zijn er dan maar een paar patronen bekend, terwijl er tientallen vissersplaatsen zijn geweest? Klopt het verhaal dat verdronken vissers geïdentificeerd konden worden aan hun trui? Anja Geldof en Stefanie Huibregtse, de schrijfsters van het boek Truien bij de vleet besluiten deze vragen tot op de bodem uit te zoeken. 
Het boek gaat in de verkoop na de boekpresentatie: zaterdag 13 juni, vanaf 13.00 uur onder andere bij Atelier Jaffari, Markt 1 in Arnemuiden. Het is ook te verkrijgen via de website van www.tikkeltjezeeuws.nl en in verschillende Zeeuwse boekhandels.
Verkoopprijs: € 24,95, 168 pagina’s, full colour.

Plaats reactie


Beveiligingscode
Vernieuwen

IMAGE Rabobank Clubkas Campagne
Er hebben dit jaar 9.899 leden van Rabobank Walcheren/Noord-Beveland hun stem uitgebracht. Dit komt neer op een totaal van 49.495 stemmen. Een stem is € 3,03 waard. En dat leverde de Historische Vereniging de 46ste plaats op met 232 uitgebrachte stemmen en het mooie bedrag van € 703,19. Vorig jaar was het bedrag € 483,20 dankzij 168 uitgebrachte stemmen. Een forse toename waarvoor wij alle stemmers uitermate dankbaar zijn. Het gestarte bibliotheek- en documentatiecentrum over geschiedenis en erfgoed van Arnemuiden heeft hiermee een mooie impuls gekregen.
IMAGE Actaregister van de kerkenraad
Actaregister van de kerkenraad 1625-1640 Onlangs verscheen het actaregister van de kerkenraad Nederduits Gereformeerde Gemeente te Arnemuiden over de jaren 1625-1640.  Het boek is uitgegeven door de Hollandse Vereniging voor Genealogie "Ons Voorgeslacht". Het actaregister is bewerkt door mr. A.H.G. Verouden met medewerking van P.J. Bos. Door deze publicatie komt een moeilijk toegankelijke bron beschikbaar. Niet zozeer vanwege de mogelijkheid deze bron in te zien als wel vanwege de nogal moeilijk leesbare handschriften. Eerder verscheen al een deel over de jaren 1575-1625.
IMAGE Historische films over Arnemuiden
Historische films over Arnemuiden Op onze website zijn er sinds kort ook historische films over Arnemuiden en de Arnemuidse visserij te zien. Het gaat om een bundeling van films afkomstig van diverse bronnen op internet, zoals Youtube en Trugkieke en van films die vertoond zijn op thema-avonden van de HVA. Er is ook aandacht voor het Historisch Museum en de Historische Scheepswerf CA Meerman. Daarnaast ook twee films van thema-avonden van de HVA waarop dia's te zien zijn die vertoond worden door Gerard de Nooijer. 
IMAGE Nieuwe nummer Arneklanken
Het december-nummer van  Arneklanken is uitgekomen.  Dit nummer bevat o.a de volgende artikelen: De barbier van Arnemuiden- Piet Baaijens. Arnemuiden in de tijd van Koning Willem I - Piet Feij. Museumbericht: Een gemis en een opmerkelijke aanvulling- Leen Schouls. 442 jaar geleden: Arnemuiden in 1574 - Joost Adriaanse. Terug in de tijd met......Floor Maljers- Kees de Ridder.. De achterkant van de kaart - Chris Feij. De ambachtsheren en- vrouwen van Nieuwerkerke - Jaco Simons Siereveld Jeugdherinneringen - Corry Kaijser-van Sluijs.
IMAGE Visserstruien 3
Na het succes van Visserstruien 1 en Visserstruien 2, heeft Stella Ruhe voor het onlangs verschenen derde boek visserstruien voor kinderen verzameld. Ze vertelt het verhaal van het leven van vissersjongens van 1870 tot circa 1950. Ook de Arnemuidse visserstruien komen in dit boek weer aan bod. Het boek is uitgegeven door Forte Uitgevers.
IMAGE Truien bij de vleet
Had elke vissersplaats in Zeeland in het verleden zijn eigen specifieke trui, zoals in de rest van Nederland? En waarom zijn er dan maar een paar patronen bekend, terwijl er tientallen vissersplaatsen zijn geweest? Klopt het verhaal dat verdronken vissers geïdentificeerd konden worden aan hun trui? Anja Geldof en Stefanie Huibregtse, de schrijfsters van het boek Truien bij de vleet besluiten deze vragen tot op de bodem uit te zoeken. Het boek gaat in de verkoop na de boekpresentatie: zaterdag 13 juni, vanaf 13.00 uur onder andere bij Atelier Jaffari, Markt 1 in Arnemuiden. Het is ook te verkrijgen via de website van www.tikkeltjezeeuws.nl en in verschillende Zeeuwse...

Populaire artikelen

Inloggen

Toegang voor leden van de HVA tot het besloten gedeelte van deze website

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
Ga naar boven