Historische Vereniging Arnemuiden

Klik op de link om de catalogus van het documentatiecentrum historie en erfgoed Arnemuiden te openen. De catalogus bevat alle aanwezige boeken en brochures in het documentatiecentrum per 1 mei 2023.

 

 

 

You have no rights to post comments

IMAGE Buiten Verwachting
Nieuw boek over de dorpsgeschiedenis van Nieuw- en Sint Joosland. Op 9 december 2023 wordt in de dorpskerk van Nieuw- en Sint Joosland het nieuwe boek van René Hoebeke gepresenteerd. De titel van het boek is ‘Buiten Verwachting’. Het gaat over de dorpsgeschiedenis van Nieuw- en Sint Joosland. Het boek is genoemd naar de korenmolen in het dorp. In dit dikke boek van ruim 900 bladzijden is de complete geschiedenis van het dorp vastgelegd vanaf de 17e eeuw tot 2023. Aan het boek is vijf jaar gewerkt en bevat ongeveer 900 foto’s, daarnaast nog kaartjes, overzichten, verhalen, enzovoort. Bij het boek wordt nog een apart boek geleverd met 18 bijlagen en ook nog vijf grote topografische...
IMAGE Kroniek van Arnemuiden
In de jaren 1992 tot en met 1998 verschenen van de hand van de auteur Joost Adriaanse vier delen van de Kroniek van Arnemuiden over de jaren 1695 tot en met 1996. Omdat de Kronieken van Arnemuiden al geruime tijd niet meer verkrijgbaar zijn, zijn de teksten met illustraties op een eigen website geplaatst. Tevens zijn artikelen van zijn hand opgenomen over de grijze oudheid van Arnemuiden, zoals deze eerder zijn verschenen in ons kwartaalblad Arneklanken. Zie http://www.kroniek.arnehistorie.com of "Kroniek" in het menu    
IMAGE Historische films over Arnemuiden
Historische films over Arnemuiden Op onze website zijn er sinds kort ook historische films over Arnemuiden en de Arnemuidse visserij te zien. Het gaat om een bundeling van films afkomstig van diverse bronnen op internet, zoals Youtube en Trugkieke en van films die vertoond zijn op thema-avonden van de HVA. Er is ook aandacht voor het Historisch Museum en de Historische Scheepswerf CA Meerman. Daarnaast ook twee films van thema-avonden van de HVA waarop dia's te zien zijn die vertoond worden door Gerard de Nooijer. 
IMAGE Archeologische vondsten in Nieuwerkerke
In het decembernummer van Arneklanken verscheen onlangs een artikel van de hand van Albert Holland  over de archeologische vondsten van de voormalige Ambachtsheerlijkheid Nieuwerkerke bij Arnemuiden. Albert was als lid van de AWN (Archeologievereniging Nederland, afd. Zeeland en West-Brabant) geïnteresseerd in gekrompen dorpen op Walcheren. --> Klik op de afbeelding van de voormalige kerk van Nieuwerkerke om naar het artikel te gaan.
IMAGE Visserstruien 3
Na het succes van Visserstruien 1 en Visserstruien 2, heeft Stella Ruhe voor het onlangs verschenen derde boek visserstruien voor kinderen verzameld. Ze vertelt het verhaal van het leven van vissersjongens van 1870 tot circa 1950. Ook de Arnemuidse visserstruien komen in dit boek weer aan bod. Het boek is uitgegeven door Forte Uitgevers.

Populaire artikelen

Inloggen

Toegang voor leden van de HVA tot het besloten gedeelte van deze website

Powered by Spearhead Software Labs Joomla Facebook Like Button
Ga naar boven